Roxviksgatan 8D, Linköping
+46 20 36 82 50
info@fonsterexperterna.se

Vårt Koncept

Så här går det till
Garantier
Miljö och kvalitét
4 argument
Renovera fönster
ROT-avdrag vid fönsterbyte
Bostadsrättsförening
Vårt Koncept

Vårt koncept

Välkommen till Fönsterexperterna. Vi är ett företag fullt av fönsterexperter som har lång erfarenhet och kunskap i branschen. Vi vet hur man gör jobbet och gör det gärna åt dig!

Duktiga medarbetare, yrkesstolthet, kunskap och skickligt hantverk. Där har ni själva kärnan i företaget och vad vi erbjuder dig som kund. Oavsett om det gäller moderna fastigheter eller klassiskt röda hus har vi lösningen. Vi hjälper dig att hitta rätt fönster och dörrar samt monterar dem åt dig. Dessutom sätter vi en ära i att ta på oss stora som små jobb och slutföra dem på bästa sätt.

Fönsterexperterna jobbar med vårt eget varumärke av fönster och dörrar. Våra produkter produceras i INWIDO:s anläggning i Vetlanda. INWIDO är en av Europas största fönsterkoncern med en årlig omsättning på över 5 Miljarder SEK, och i koncernen finns fler än 3500 anställda. I dagsläget har INWIDO en marknadsandel på 45% av den totala fönstermarknaden. Slutresultatet är fönster och dörrar i en klass för sig, produkter du lever med länge.

Fönsterexperterna jobbar alltid med fasta priser! Detta gör att du som kund hela tiden vet totalkostnad, alltså inga oväntade utgifter!

Så här går det till

1. Hembesök och prisförslag

När du kontaktar oss kommer en av våra fönsterexperter hem till dig, kostnadsfritt.
På plats hjälper vi dig att välja rätt produkter och informerar dig om hur arbetet kommer att gå till. Vi går igenom dina behov, mäter och lämnar ett prisförslag utifrån de produkter du valt. Därefter lämnar vi ett totalpris, där även arbetskostnaden ingår. Inga obehagliga överraskningar väntar.

2. Tillverkning och leverans

Vi skickar din beställning till vår fabrik som tillverkar dina fönster och/eller dörrar – helt skräddarsytt för dina behov. Därefter kommer vi överens om leveranstid.

3. Montering

Dina fönster och/eller dörrar levereras hem till dig. Våra Fönsterexperter på
montage kommer hem till dig. Vi monterar nya bleck och foder, om det avtalats. När vi är klara grovstädar vi arbetsplatsen efter oss. Har du möjlighet får du gärna vara hemma under arbetets gång, men det är inte nödvändigt.

4. Garanti och uppföljning

När arbetet är klart går vi igenom hur dina nya fönster och dörrar fungerar samt hur du sköter dem. Självklart lämnar vi fleråriga garantier, både på produkterna och utfört arbete.

Garantier

Som gör ditt val enkelt

Kvalitéten i Fönsterexperternas fönster finns inbyggt i kärnan. Vi använder enbart det bästa virket, tätvuxen furu från Sverige, och vi är generösa med torkningstiderna. När den färdigbearbetade fönsterprofilen ligger klar rötskyddas den i vår toppmoderna impregneringsanläggning för att slutligen
lackeras i en elektro-statprocess.

Därför lämnar vi också ovanligt generösa garantier*:

– 20 års rötskyddsgaranti på av oss ytbehandlade fönster och fönsterdörrar (aluminiumbeklädda).

– 15 års rötskyddsgaranti på av oss ytbehandlade fönster och fönsterdörrar (trä/trä).

– 10 års rötskyddsgaranti på av oss ytbehandlade fönster och fönsterdörrar.

– 10 års garanti mot kondensbildning mellan isolerglasen.

– 10 års funktionsgaranti på övriga delar.

*Rötskyddsgaranti gäller ej obehandlade produkter

Miljö och kvalitét

Vi arbetar ständigt för att utveckla vår service och kvalitét. Ännu nöjdare kunder är vårt främsta mål med vårt kvalitétsarbete. Hela mötet med oss från hembesök till montering och slutbetalning skall handla om totalkvalitet.

Det är därför vi alltid strävar efter att ge dig de allra bästa produkterna för dig och ditt hem.

Miljön är också viktig för oss. Våra mål och riktlinjer för hur vi ska arbeta för en bättre miljö och en hållbar utveckling är glasklara. Allt vi gör ska genomsyras av ett aktivt miljötänk. Att byta fönster via oss ska inte bara spara energi utan även miljön.

4 argument att välja Fönsterexperterna

Snyggast

Ren och tät design genom dolda beslag.

Fönsterexperternas fönster med dolda glidbeslag ger ett renare utseende och en vädertåligare funktion. Fönster, fönsterdörrar
och skjutdörrar levereras med demonterbar tätningslist. Listen kan enkelt avlägsnas tillfälligt, till exempel vid en framtida ommålning. Snyggt, smart & unikt!

Djupimpregnerade

Extremt rötskyddade för långvarig livslängd.

Kvaliteten i våra fönster finns inbyggt i kärnan. Vi använder enbart tätvuxen furu från Sverige, och vi är generösa med torkningstiderna. När den färdigbearbetade fönsterprofilen ligger klar rötskyddas den i vår toppmoderna impregneringsanläggning för att slutligen ytbehandlas i en elektro-statprocess. Över trettio år utan reklamationer relaterade till rötskador talar till vår fördel.

Tål stryk

Gediget och svensktillverkade produkter.

Samtliga våra produkter har glas monterade enligt MTK 4 (med förseglade hörn), vilket försvårar inbrott. Våra EFD fönsterdörrar är utrustade med dubbla hakregelkolvar som standard. Våra FYD fönsterytterdörrar samt EFD fönsterdörrar har fyra gångjärn med bakkantssäkring som standard. Förstärkt slutbleck är standard i våra EFD fönsterdörrar. Det ger ökad säkerhet och minskade förslitningsskador på karmträet.

P-Märkt

Beviset för hållbara fönster och hårda tester.

En P-märkning av fönster och fönsterdörrar innebär att extra höga krav ställts på funktion, bl a avseende luft- och regntäthet, värmeisolering, manövrerbarhet och upprepad öppning och stängning. Kraven verifieras genom provning eller beräkning enligt europeiska standarder av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Reglerna innehåller också krav på bl a träråvara, ytbehandling, lim, tätlister, glasrutor och glasning.

Fördelar med fönsterbyte mot renovering

Att enbart renovera sina fönster kräver från första början att det finns några speciella orsaker att göra detta. Det man skall vara medveten om när det gäller renovering är att det inte blir något bättre fönster och dörrar utan man ersätter ursprunget. Renovering av fönster och dörrar är en återkommande process och kan på ett lätt sätt ersättas av ett byte.

Fördelar med fönster och dörrbyte är saker sådan som:

– Förbättrat u-värde (isolering)
– Förbättrad funktion
– Minskar underhållet
– Förbättrad isolering runt fönster och dörrar
– Bättre boendemiljö
– Förenklar underhållet av fönster och dörrar
– Förenklar tvättning
– Kostnaderna kan bestämmas i förväg
– Minskad energi åtgång

Fönsterexperterna erbjuder därför fullständiga fönster och dörrbyten till fasta priser.

ROT-avdrag vid fönsterbyte

När du byter fönster hos Fönsterexperterna har du i de flesta fall rätt till ROT-avdrag, det bill säga skatteavdrag för reparation, underhåll samt om- och tillbyggnad. Avdraget räknas på 30% av den totala arbetskostnaden inkl moms med ett maxbelopp om 50.000kr och år. För att få rätt till ROT avdrag på ditt fönsterbyte måste du vara över 18 år och vara obegränsat skatteskyldig i Sverige samt att kostnaderna gäller ditt eller dina föräldrars hushåll. Kontakta oss för mer information eller besök Skatteverkets hemsida.

Fönsterbyte i Bostadsrättsförening 

Det finns många anledningar till att byta fönster i sin bostadsrätt, kanske att det har blivit slitage, de har gått sönder, de har blivit för gamla eller för att du vill ha fönster med bättre egenskaper och tillbehör. Vi hjälper dig med ditt fönsterbyte i bostadsrättsförening, hyresrätt eller liknande oavsett anledning och finns med dig genom hela processen från idé till installation av fönster. Lite beroende på anledningen till fönsterbyte i din bostadsrättsförening så kan det vara bra att kolla upp med styrelsen vem som ska stå för kostnaderna. I vissa fall läggs ansvaret på bostadsrättshavaren men det finns också möjlighet att det är föreningen som ska stå för bytet. I regel så ansvarar föreningen för fönster men annat såsom tätning, persienner, glas och liknande står innehavaren själv för. Innan ett beslut med oss tas så kommer vi på ett kostnadsfritt hembesök, detta är något som vi kan göra enskilt med dig eller med styrelsen lite beroende på hur din situation ser ut.

Hur sker ett fönsterbyte för BRF

Oavsett om du bor i hyresrätt, villa eller bostadsrätt så har vi lång erfarenhet och stor kunskap när det kommer till fönsterbyte. Vi börjar med att komma hem till dig och tillsammans gå igenom dina tankar och husets förutsättningar när det kommer till nya fönster till din brf. Mötet är helt kostnadsfritt och efteråt får du ett fast pris av oss, detta inkluderar både produkten och arbetet. Vi kan skräddarsy en lösning för dig utifrån smak, tillval och material för att få bästa resultat vid ditt fönsterbyte brf. Vi levererar dina nya fönster så snabbt som möjligt och monterar och installerar sedan den nya produkten. Vi gör en koll för att se så att allting funkar och du får alltid en garanti på flera år. Detta är för att du ska känna dig trygg när du ska byta fönster brf. Kontakta oss så kan vi börja processen så fort som möjligt.